CrossFit om functionele kracht op te bouwen

CrossFit staat bekend als een vorm van kracht- en conditie waarbij de focus gelegd wordt op functionele bewegingen. Deze bewegingen worden uitgevoerd in een hoge intensiteit binnen een workout. Deze workouts zijn daarnaast constant gevarieerd zodat je lichaam niet gewend raakt aan een vast patroon,  maar telkens een nieuwe uitdaging krijgt.

 

Wat is functionele kracht

Maar waarom nou deze functionele bewegingen? Wat is het doel hiervan en waarom wordt er bijvoorbeeld weinig met machines getraind binnen een CrossFit sportschool?

Het doel van deze bewegingen en oefeningen die er binnen CrossFit gedaan wordt is om je lichaam:

Sterker te maken

Mobieler te maken

Flexibeler te makenReview Android Smartphone

Voor te bereiden op menselijke bewegingen (denk aan zitten, optillen, klimmen, duwen, springen etc)

Deze bewegingen zie je terug in de squat, deadlift, optrekken, boven het hoofd stoten, box jumps (springen op een box), touwklimmen en ga zo maar door. Deze bewegingen worden samen in een training gecombineerd, wat vaak bijvoorbeeld voor tijd of een bepaald aantal rondes gedaan wordt. Zo is er vaak sprake van een kleine competitie binnen de sportschool omdat je de training samen doet. Dit stimuleert je trainingspartners om het meeste uit jezelf te halen.

De CrossFit games

De CrossFit games kun je zien als het WK CrossFit, dit is de competitie waar de beste atleten het tegen elkaar opnemen om te laten zien wie de beste, sterkste en  fitste man/vrouw op aarde is. Tijdens de games in California worden er verschillende CrossFit onderdelen getest onder de atleten. De atleten weten van te voren nog niet wat ze allemaal moeten doen en daarom moeten ze voorbereid zijn op alles wat mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *