Hoe gelukkig ben jij op je job?

De maand mei kenmerkt zich door de vele feestdagen een daarvan is bevrijdingsdag waarbij we als Nederlanders massaal stil staan dat we niet overheerst worden door een nationaalsocialistische grootmacht die er op berust is om complete bevolkingsgroepen uit te roeien. Naast het einde van de laatste oorlog die wij op ons eigen grondgebied hebben gevoerd is het ook steeds meer een dag geworden waarbij we stil staan bij onze vrijheid in het algemeen. We hebben als inwoner van Nederland min of meer stuk voor stuk gelijke kansen en gelijke rechten, maar niet iedereen doet dan ook daadwerkelijk wat bij hem past. Uiteraard heeft elke job zijn voor en nadelen maar sommige mensen gaan met zware tegenzin dag in dag uit naar hun werk. Voor deze mensen heb ik een aantal tips zodat de sleur doorbroken kan worden. Deze zakelijke coaching kan misschien wel het licht aan het eind van de tunnel zijn.

De eerste tip klinkt vrij gemakkelijk: maak vervelende dingen leuk. Toch is het makkelijk te doen door bijvoorbeeld uitdagingen in de werkzaamheden te vinden. Stel voor je zelf uitdagende doelen en zoek naar verbetering. Een bijkomend voordeel is dat je bij goede werkzaamheden ook een dikke kans maakt op promotie zodat je deze vervelende taken niet meer hoeft uit te voeren.

Maak voor je zelf een plan om er voor te zorgen dat je binnenkort wel gelukkig bent. Zorg dat je voor je zelf duidelijk op een rijtje hebt wat je dan wel wil doen en hoe je dit denkt te behalen. Stel zowel korte als lange termijn doelen zodat je een plan naar geluk kan volgen. Denk hierbij ook aan factoren zoals de mogelijkheden tot groei binnen je huidige bedrijf, is dit lastig of niet haalbaar? Ga het dan buiten de deur zoeken.

Mocht je nou vast zitten in je huidige baan en bang zijn dat je dit niet nog 6 maanden overleefd zonder van een flat af te springen ga dan eens langs bij een bureau gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding. Een sparringpartner is altijd fijn en het kan helpen om je dromen meer structuur te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *