Optimaal zelfvertrouwen – gebruik de Kettlebell

Er bestaan al zoveel fitnessapparaten en hulpmiddelen. Kunnen ze echt nog met iets nieuws komen? Ja dat kan zeker. De Kettlebell is de nieuwste gadget op fitnessgebied en ook nog eens een zeer effectieve. Dit zware hulmiddel is al jarenlang onderdeel van het intensieve fitnessregime van het Russische leger en is sinds kort ook voor particulieren op de Europese markt verkrijgbaar. Met de Kettlebell kun je alle spiergroepen in het lichaam trainen. Je traint ermee je armspieren, rug, benen en het is ook uitstekend te gebruiken om buikspieren mee te trainen 

 

Russische leger training

De Kettlebell wordt ook wel “girya” genoemd en is een kogel met daarin een gewicht. Aan die kogel zit een handvat, zodat je deze gemakkelijk kan vasthouden. Al rond 1700 ontdekten de Russen het trainen met de Kettlebell. Het Russische leger begon dit hulpmiddel te gebruiken in hun trainingsschema en al gauw volgden andere speciale strijdmachten en de geheime dienst. De Kettlebell werd ongeveer 20 jaar geleden “herontdekt” en sindsdien is trainen met de Kettlebell een vast onderdeel in het trainingsprogramma van topsporters, brandweermannen, het Amerikaanse leger en politie.

Trainen met de KettlebellWatch Full Movie Online Streaming Online and Download

Wie denkt dat je de Kettlebell alleen maar kunt gebruiken voor de armen heeft het mis. Een Kettlebell training valt onder de noemer High Intensity Interval Training. Deze vorm van sporten neem de laatste jaren erg toe aan populariteit, omdat deze manier van trainen het meest effectief is gebleken. Met een intensieve interval training zie je het beste resultaat op korte termijn. Ideaal dus voor mensen die al snel de moed opgeven, als ze na een aantal keer trainen geen resultaat zien. Met de Kettlebell ontdek je snel dat ook jij een sporter kunt zijn.

Direct resultaat

Met de Kettlebell kun je alle spiergroepen in het lichaam trainen en het heeft een positief effect op de vetverbranding. Een intensieve training van een half uur met de Kettlebell heeft hetzelfde resultaat als anderhalf uur hardlopen. Een paar keer goed je best doen werpt dus meteen z’n vruchten af. Je krijgt een mooi gevormd lichaam en je valt binnen no-time kilo’s af. Dat geeft gegarandeerd je zelfvertrouwen een boost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *