Verschillende manieren van meditatie

Chakra meditatie is een manier van meditatie waar er gefocust wordt op ze zeven chakra’s van ons lichaam. Dit zijn knooppunten van energie en worden gezien als het energiecentrum van ons lichaam. Tijdens het mediteren worden deze chakra’s gezien als meditatieobjecten die tijdens het mediteren voorzien worden van nieuwe energie. De zeven chakra’s zijn als volgt:Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

 

  1. Muladhara (rood)
  2. Swadhisthana (oranje/rood)
  3. Manipura (geel)
  4. Anahata (groen)
  5. Vishuddha (blauw)
  6. Ajna (indigo)
  7. Sahasrara (wit/violet)

Minfdulness meditatie

Mindfulness is tegenwoordig erg populair. Bij deze manier van mediteren wordt er bewust aan het moment gedacht. Deze manier is al jaren bekend onder boeddhisten. In het westen is deze manier van meditatie vooral bekend geworden door een monnik uit Vietnam genaamd Thich Nhat Hanh. Hij heeft hiernaast vele boeken geschreven.

Zen meditatie

Zen meditatie komt van het zenboeddhisme en wordt vooral zittend gedaan (za-zen). Za-zen wordt beoefend in een Zendo, hier worden vaak bepaalde rituelen beoefend.

Transcendente meditatie

Transcendente meditatie is een vorm van meditatie die je kunt leren door een cursus te volgen. Hier leer je de principes van deze manier van mediteren . Maharishi Mahesh Yogi introduceerde deze manier van mediteren die bestaat uit een meditatie sessie van zo’n 15 minuten per keer, twee keer op een dag.

Welke meditatie is voor mij geschikt?

Zoals je ziet zijn er veel verschillende manieren van meditatie. Als je wil beginnen met mediteren weet je misschien niet waar je aan moet beginnen. Probeer dus eens één van deze meditatievormen uit en kijk wat er voor je werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *