Zelfvertrouwen: het afvallen niet te snel opgeven

Afvallen is geen race maar een marathon. Dat betekent dat je er ruim de tijd voor moet nemen. Het gewicht is er meestal over een langere tijd bij opgekomen dus verwacht niet dat het er binnen een korte tijd vanaf gaat. Afvallen duurt nu eenmaal wat langer als je het goed doet. Bedenk je wel dat hoe langer je over het afvallen doet hoe minder snel het terugkomt. Dat is uiteindelijk ook het doel. Afvallen en ervoor zorgen dat het niet meer terugkomt.

Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Eetgewoontes veranderen kost tijd Afvallen is voor het grootste gedeelte de eetgewoontes aanpassen.Dat is voor veel mensen moeilijk. Veel mensen kunnen niet wennen aan een ander eetpatroon. Vooral degenen die veel suiker binnenkrijgen kunnen het erg moeilijk hebben. Houdt  en blijf doorzetten. Suiker is voor veel mensen een verslaving. Als je voor een langere tijd je eetgewoontes hebt aangepast naar een gezonder eetpatroon dan raak je er snel aan gewend. Zo is de kans ook groter dat je niet terugvalt in de oude gewoontes.

Afvallen met het veranderen van je eetpatroon

Afvallen werkt het best als je niet voor een korte tijd een dieet volgt maar door je eetpatroon te veranderen. Een dieet is iets tijdelijks terwijl een eetpatroon langdurig is. De resultaten van een dieet kunnen binnen korte tijd teniet gedaan worden als je vervolgens weer normaal gaat eten. Dit is bij veel mensen terug te zien die veel afvallen en daarna alles weer erbij eten zodat ze op hetzelfde gewicht eindigen of zelfs zwaarder. Een verandering van het eetpatroon is nodig om het gewicht voorgoed kwijt te raken.

Hoe verander ik mijn eetpatroon?

Iedereen heeft een eetpatroon. De één eet veel ongezonde producten terwijl de ander alleen maar natuurlijke producten eet.  Als je je eetpatroon wil aanpassen dan is de eerste stap het in kaart brengen van wat je nu eet. Zodra je dit weet kun je producten vervangen door gezonde vervangers. Suiker is één van de veroorzakers van overgewicht. Als je je eetpatroon aanpast dan kun je bijvoorbeeld producten met suiker vervangen door suikervrije producten over de suiker vervangen voor zoetstoffen. Zoetstoffen bevatten geen calorieën.

Ups en downs

Afvallen bestaat uit ups en downs. Iedereen die wel eens is afgevallen kan hierover meepraten. Het lukt simpelweg bijna niemand om week na week kilo’s te verliezen. Daarom is het belangrijk om zelfvertrouwen te houden. Er zitten weken tussen die niet helemaal lekker gaan. De ene week kun je meer gewicht verliezen dan je had gedacht terwijl je de andere week iets bent aangekomen. Ups en downs zijn heel gewoon tijdens het afvallen. Vooral als je net bent begonnen en je nog aan het leren bent komen ups en downs vaker voor.

Bron: www.dieetcheck.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *